Services

We maken en beheren jouw medicatieschema

Daar sta je dan, je moet voor langere tijd meerdere geneesmiddelen en supplementen innemen. Sommige meerdere keren per dag bij het eten, andere slechts eenmaal per dag, sommige ’s ochtends een half uur voor het eten, nog een ander slechts eens om de twee dagen, … .  De ene zorgverlener schrijft dit voor, de andere dat en al die bijsluiters zijn ook niet meteen een voorbeeld van duidelijkheid.

Al je medicatie correct nemen kan dus heel complex worden. Met een medicatieschema brengen we hierin verduidelijking. Als apotheker zijn we bijzonder goed geplaatst voor de aanmaak en aanpassing van zo’n medicatieschema: geen enkele andere zorgverstrekker heeft een vollediger beeld van welke voorgeschreven geneesmiddelen en zelfzorgmedicatie jij als patiënt gebruikt.

 

We maken en beheren jouw medicatieschema

Wat is een medicatieschema?

Het medicatieschema is het gedetailleerde overzicht van al je medicatie; zowel voorgeschreven als niet-voorgeschreven geneesmiddelen en voedingssupplementen.

Het bevat alle informatie om je te helpen bij de correcte inname van je medicatie: welke geneesmiddelen je wanneer en waarom moet innemen, hun dosering, met alle relevante aanwijzingen en informatie.

Jouw medicatieschema is ook een belangrijk hulpmiddel voor alle andere zorgverleners: je huisarts en specialist, bij ziekenhuisopname en -ontslag, voor (thuis)verpleegkundigen en welzijnswerkers.

Voordelen

  • Helpt je om je geneesmiddelen juist te nemen
  • Een volledig en betrouwbaar overzicht van al je medicatie
  • Alle informatie voor elk geneesmiddel op een rijtje
  • Kan ook door je huisarts ingekeken en aangevuld worden
  • We hebben altijd een juist medicatieschema voor je klaar 

Zelf je medicatieschema raadplegen

Je kan je medicatieschema vragen aan je apotheker of je kan het bekijken, afdrukken en downloaden via www.myhealthviewer.be.

Tip: in My Health Viewer zie je ook welke zorgverleners wanneer naar je gegevens gekeken heeft.

Wij staan altijd voor je klaar.