Maak nu je afspraak voor een COVID-19 sneltest

Maak hier je afspraak en kies zelf je dag en tijdstip > > > > >

Maak nu een afspraak bij De Zorgapotheek Aarschot om een professionele COVID-sneltest te laten uitvoeren door onze apothekers.  Kies zelf je datum en tijdstip!

Wie kan getest worden in de apotheek?

  1. Als je een evenement wil bijwonen of op reis wil vertrekken en je hiervoor een Covid Safe Ticket of Covid-19 certificaat nodig hebt

  2. Wanneer je terugkeert uit het buitenland en na het invullen van het verplichte Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) een CTPC-code gekregen hebt om je te laten testen

  3. Als je maximaal 5 dagen COVID-19 gerelateerde symptomen hebt, dan kan je in de apotheek getest worden met een sneltest.  Wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt, is een sneltest niet betrouwbaar en dien je je te laten testen met een PCR-test.
Heb je bepaalde symptomen en weet je niet of een test voor corona zinvol is, vul dan eerst even de online vragenlijst van de federale overheid in. Na het invullen van deze vragenlijst, krijg je dan een advies en kan je eventueel een CTPC code aanmaken om je te laten testen.

Wie kan niet getest worden in de apotheek?

  1. Hoogrisicocontacten: personen waarvan het risico op besmetting als “hoog” beschouwd wordt. Alle info over hoogrisicocontacten vind je op de website van Sciensano.

  2. In alle gevallen waarvoor je een PCR-test nodig hebt, dien je een testcentrum (of arts) te raadplegen.  Als apotheek mogen we enkel antigeentesten uitvoeren.

Elke voert een Covid-19 sneltest uit bij een patiënte

Ontvang je testcertificaat dezelfde dag nog

Heb je een Covid Safe Ticket of een COVID-certificaat nodig voor een evenement of reis, dan krijg je bij een negatief testresultaat een testcertificaat en mag je reizen of deelnemen aan een evenement indien een sneltest voldoet aan de vereiste voorwaarden.

We zorgen voor een correcte en snelle registratie van je testresultaat in de COVID-19 Database. Je kan je resultaat dan ook snel raadplegen via het patiëntenplatform Helena, mijngezondheid.be of de CovidSafeBE-app.

Wat kost dit?

Heb je een Covid Safe Ticket of een COVID-certificaat nodig voor een evenement of reis?  De prijs voor het veilig uitvoeren van deze sneltest en de registratie ervan is €39. Er is door het ziekenfonds geen terugbetaling voorzien voor sneltesten voor reizigers of evenementen.

Terugkerende reizigers met CTPC-code of symptomatische personen hebben recht op een terugbetaalde sneltest.

Toch nog anderhalve meter?

Ja, ook na een negatieve test is het belangrijk om je te blijven houden aan de hygiënemaatregelen zoals het dragen van een mondmasker en het bewaren van 1,5m afstand waar nodig.  Wanneer je na een negatieve test plots toch symptomen zou krijgen, neem dan meteen contact op met je huisarts.

Hoe hoog is de betrouwbaarheid van een corona zelftest?

Wij werken enkel met de Siemens CLINITEST® Rapid COVID-19 Antigeentest. Met een specificiteit van 100% en een sensitiviteit van 97,25% is dit de meest performante sneltest op de markt. 

Waar vind ik meer informatie over mijn bestemming?

Meer informatie over het type test en het ogenblik van de afname voor je land van de bestemming kan je vinden op de Re-open EU site van de Europese Unie en de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

 

Heb je vragen over de COVID-19 sneltest? 

Neem contact op >>  

 

Waar kan ik deze corona sneltest in Aarschot afnemen?

Bij De Zorgapotheek in Aarschot natuurlijk! Heidestraat 2, 3200 Aarschot. 

 

Routebeschrijving Google Maps >>  

 

# sneltest apotheek, # antigeentest apotheek, # coronatest apotheek, # apotheker coronatest, # apotheker sneltest